sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

HDR kuvat

Tämän viikon aiheena olkoot vaikka HDR (high dynamic range) valokuvaaminen jota Tomi ja Mathias kokeilivat Prahassa ja jota Tomi testasi uudelleen Turussa tällä viikolla. Kyse on siitä, että otetaan esim 3 kuvaa eri valotuksilla ja yhdistetään ne sitten yhdeksi valokuvaksi joka sulkee pois ylivalottuneita ja varjoisimpia osia parhaan mahdollisen kuvan saamiseksi. Kuvat voivat olla varsin lähellä todellista näkymää tai sitten lisätä kuvaan voimakkaita kontrasteja joka tekee siitä hieman "satumaisen". Kuvankäsittelyohjelmilla kuvaaja voi loihtia sellaisen kuvan jonka parhaaksi näkee kuhunkin tilanteeseen sopivaksi. Toistaiseksi olemme ottaneet HDR kuvia kameran omalla ohjelmalla, mutta nyt on harkittava siirtymistä manuaaliseen työskentelyyn. Uuden kuvankäsittelyohjelman hankkiminen on siksi tullut ajankohtaiseksi (Photomatix?). Alla HDR kuva lempparihuoneestamme.


2 kommenttia:

  1. Miksiköhän tämä ei ottanut mun kommenttia vai ottiko? :(
    Kirjoitin aikaisemmin: Tämä myös mun lempihuoneeni. Hyvä kirja, vähän evästä, niin en poistuisi sieltä kuin pakollisille tarpeille. :)
    Jatkakaa hienoa harrastusta, seuraan kehitystä innolla! t. Kiike

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, perille tuli kyllä. Arvasit oikein tässä huoneessa luetaan, kudotaan, kuunnellaan musiikkia ja juodaan kaffet juoruilun lomassa. T&T.

    VastaaPoista